Chcesz być na bieżąco? Zapisz się do naszego newslettera


W Wenecji stanął nowy gmach sądu, który ani trochę nie przypomina historycznej zabudowy miasta tysiąca kanałów. Czarna, surowa bryła jest dziełem włoskiej pracowni C+S Inhabits.

 

W zabytkowej fabryce

Budynek sądu stanął na terenie dawnej fabryki wyrobów tytoniowych. Część obiektów XIX-wiecznej fabryki zachowano, zmieniając ich funkcje, jednak od strony ulicy kompleks rozbudowano o nowy obiekt. Kształtem o dwuspadowym dachu, wysokością, gabarytami nawiązuje on do zabudowań fabryki, jego elewacje jednak są już zupełnie nowoczesne.

Tagi


Brałeś udział w projekcie? Opowiedz nam swoją historię.

KOMENTARZE
Komentarze
Brak komentarzy
Zaloguj się, aby dodać komentarz

Projekt domu atrialnego pracowni maxberg
Projekt domu atrialnego pracowni maxberg

Projekt architektoniczny domu atrialnego, położonego na dużej działce z dostępem do jeziora i lasu o ...

Webinarium Dimplex: Pompy ciepła w praktyce. Studium przypadku cz.2 - budownictwo jednorodzinne
Webinarium Dimplex: Pompy ciepła w praktyce. Studium przypadku cz.2 - budownictwo jednorodzinne

Zapraszamy na bezpłatne szkolenie dla architektów, studentów, wykonawców i wszystkich zainteresowany ...

Webinarium Saint-Gobain: Villa Metro jako przykład zrównoważonego projektowania
Webinarium Saint-Gobain: Villa Metro jako przykład zrównoważonego projektowania

Zapraszamy na bezpłatne szkolenie dla architektów, studentów, wykonawców i wszystkich zainteresowany ...

Nie przegap okazji!!!

zapisz się do naszego newslettera