Chcesz być na bieżąco? Zapisz się do naszego newslettera


W Wenecji stanął nowy gmach sądu, który ani trochę nie przypomina historycznej zabudowy miasta tysiąca kanałów. Czarna, surowa bryła jest dziełem włoskiej pracowni C+S Inhabits.

 

Czyste wnętrze

Wnętrze sądu jest jak jego negatyw: całe w bieli, czyste i jasne. Dynamicznie przedzielono je tylko czarnym zygzakiem schodów. Na parterze znalazła się duża przestrzeń publiczna, mieszcząca i sklepy, i hol dla interesantów z informacją i kierunkowskazami, pomagającymi w orientacji w kolejnych częściach budynku i kolejnych wydziałach sądu. Foto: http://web.cipiuesse.it

Tagi


Brałeś udział w projekcie? Opowiedz nam swoją historię.

KOMENTARZE
Komentarze
Brak komentarzy
Zaloguj się, aby dodać komentarz

Niezwykły dom dla gości
Niezwykły dom dla gości

Dom dla gości, jaki pracownia Studio 512 zaprojektowała w Teksasie sami autorzy projektu architekton ...

Skra – wyniki konkursu architektonicznego
Skra – wyniki konkursu architektonicznego

Konkurs architektoniczny na projekt nowego zagospodarowania terenu sportowego Skra w Warszawie władz ...

Architektura Roku Województwa Śląskiego 2018 – znamy wyniki konkursu architektonicznego
Architektura Roku Województwa Śląskiego 2018 – znamy wyniki konkursu architektonicznego

Architektura Roku Województwa Śląskiego 2018 oraz Najlepsza Przestrzeń Publiczna 2018 – to dwa konku ...

Nie przegap okazji!!!

zapisz się do naszego newslettera