Chcesz być na bieżąco? Zapisz się do naszego newslettera


Pracownia Playze ma na koncie wiele projektów domów, ukształtowanych na wzór dynamicznych rzeźb. Teraz architekci stworzyli obiekt o skromniejszej formie, choć także dość oryginalny.

 

Zielona wizytówka

Nowy dom, mieszczący biura i hotel stanął przy wjeździe na teren ekologicznej farmy, stając się czymś w rodzaju jej wizytówki. Fakt, że architekci zbudowali go w form wycinanych z kontenerów, nie całych, ciężkich skrzyń spowodował, że konstrukcja nabrała lekkości i bardzo nowoczesnego wyrazu.

Tagi


Brałeś udział w projekcie? Opowiedz nam swoją historię.

KOMENTARZE
Komentarze
Brak komentarzy
Zaloguj się, aby dodać komentarz

Niezwykły dom dla gości
Niezwykły dom dla gości

Dom dla gości, jaki pracownia Studio 512 zaprojektowała w Teksasie sami autorzy projektu architekton ...

Skra – wyniki konkursu architektonicznego
Skra – wyniki konkursu architektonicznego

Konkurs architektoniczny na projekt nowego zagospodarowania terenu sportowego Skra w Warszawie władz ...

Architektura Roku Województwa Śląskiego 2018 – znamy wyniki konkursu architektonicznego
Architektura Roku Województwa Śląskiego 2018 – znamy wyniki konkursu architektonicznego

Architektura Roku Województwa Śląskiego 2018 oraz Najlepsza Przestrzeń Publiczna 2018 – to dwa konku ...

Nie przegap okazji!!!

zapisz się do naszego newslettera