Chcesz być na bieżąco? Zapisz się do naszego newslettera


W hiszpańskim mieście Avilés firma ArcelorMittal rozbudowała swoją siedzibę. Ciężki, duży, symetryczny gmach zyskał zupełnie nowe oblicze dzięki „dostawce” – pracownia Baragaño zaprojektowała nowy „dom dla stali i ze stali”.

 

Dwie części

Rozbudowa biurowca miała dwie części: jedną była dobudowa dwóch niewielkich pawilonów o nieregularnych formach, drugą – modernizacja elewacji już istniejącego obiektu. Ta druga polegała na obłożeniu starej budowli panelami z perforowanej stali w ciemnoszarym kolorze. Znikła pod nimi ceglana fasada, a budynek, choć 40-letni zyskał zupełnie nowe, nowoczesne oblicze. Całość ożywia, także obłożona stalą zewnętrzna klatka schodowa o intensywnie pomarańczowej barwie.

Tagi


Brałeś udział w projekcie? Opowiedz nam swoją historię.

KOMENTARZE
Komentarze
Brak komentarzy
Zaloguj się, aby dodać komentarz

Projekt domu atrialnego pracowni maxberg
Projekt domu atrialnego pracowni maxberg

Projekt architektoniczny domu atrialnego, położonego na dużej działce z dostępem do jeziora i lasu o ...

Webinarium Dimplex: Pompy ciepła w praktyce. Studium przypadku cz.2 - budownictwo jednorodzinne
Webinarium Dimplex: Pompy ciepła w praktyce. Studium przypadku cz.2 - budownictwo jednorodzinne

Zapraszamy na bezpłatne szkolenie dla architektów, studentów, wykonawców i wszystkich zainteresowany ...

Webinarium Saint-Gobain: Villa Metro jako przykład zrównoważonego projektowania
Webinarium Saint-Gobain: Villa Metro jako przykład zrównoważonego projektowania

Zapraszamy na bezpłatne szkolenie dla architektów, studentów, wykonawców i wszystkich zainteresowany ...

Nie przegap okazji!!!

zapisz się do naszego newslettera