Chcesz być na bieżąco? Zapisz się do naszego newslettera


W Kumamoto powstał dzielnicowy komisariat, zaprojektowany przez pracownię Klein Dytham Architecture. Budynek poza tym, że spełnia swoją funkcję, stał się atrakcyjnym znakiem w silnie zurbanizowanej przestrzeni.

 

Nietypowa działka

Architekci dostali do dyspozycji działkę o nietypowym kształcie, przypominającym łzę. Z jednej strony bezpośrednim sąsiadem nowego budynku był parking, z drugiej – tory kolejowe. Projektanci z zespołu Klein Dytham Architecture postanowili w tę niezbyt ciekawą okolicę wnieść nową jakość.

Tagi


Brałeś udział w projekcie? Opowiedz nam swoją historię.

KOMENTARZE
Komentarze
Brak komentarzy
Zaloguj się, aby dodać komentarz

Mies van der Rohe Award: polskie nominacje
Mies van der Rohe Award: polskie nominacje

EU Prize for Contemporary Architecture - Mies van der Rohe Award – to najważniejsza nagroda architek ...

Nowy obiekt architektoniczny od Art-Projekt
Nowy obiekt architektoniczny od Art-Projekt

Szkoła i przedszkole przy ul. Twardowskiego w Stargardzie – to pierwszy obiekt architektoniczny, pow ...

Rusza XI edycja Plebiscytu Polska Architektura XXL - czekamy na zgłoszenia realizacji
Rusza XI edycja Plebiscytu Polska Architektura XXL - czekamy na zgłoszenia realizacji

Zapraszamy do udziału w jedenastej edycja Plebiscytu Polska Architektura XXL, którego celem jest wsp ...

Nie przegap okazji!!!

zapisz się do naszego newslettera