Chcesz być na bieżąco? Zapisz się do naszego newslettera


Kształt zaprojektowanej przez pracownię Atelier Deshaus galerii w Szanghaju zainspirowany jest chińską koncepcją uzupełniających się energii yin i yang. Spiralny budynek wkomponowano w zielony ogród.

 

Wijący się minimalizm

Jedyną „ozdobą” budynku jest jej kształt: zminimalizowanie środków wyrazu w tej realizacji miało umożliwić skupienie się widzów na prezentowanych wewnątrz dziełach. – jak w tradycyjnym muzeum architektura miała tu być tylko „opakowaniem” dla sztuki.

Tagi


Brałeś udział w projekcie? Opowiedz nam swoją historię.

KOMENTARZE
Komentarze
Brak komentarzy
Zaloguj się, aby dodać komentarz

XS apartments  – stylowe i małe
XS apartments – stylowe i małe

XS apartments – to realizacja architektoniczna zaprojektowana i wybudowana przez firmę Alfa-Dach. Te ...

Znamy wyniki Konkursu Koło 2019
Znamy wyniki Konkursu Koło 2019

Konkurs architektoniczny, organizowany od kilkunastu lat przez firmę Geberit, zarządzającą marką Koł ...

.BIG – zielony biurowiec
.BIG – zielony biurowiec

.BIG – to nazwa nowego obiektu biurowego, który powstał w Krakowie przy ulicy Kapelanka, która w ost ...

Nie przegap okazji!!!

zapisz się do naszego newslettera