Chcesz być na bieżąco? Zapisz się do naszego newslettera


Kształt zaprojektowanej przez pracownię Atelier Deshaus galerii w Szanghaju zainspirowany jest chińską koncepcją uzupełniających się energii yin i yang. Spiralny budynek wkomponowano w zielony ogród.

 

Spiralny taras

Jako „atrakcją” dla widzów można uznać jednak wijący się pomiędzy dwoma częściami pawilonu przesmyk, niezadaszony korytarz prowadzący na dach pawilonu. Z niego można podziwiać rozciągający na okolicę widok i delektować się kształtem budowli, którą się ma pod nogami. Foto: Shu Hei, www.deshaus.com, www.designboom.com

Tagi


Brałeś udział w projekcie? Opowiedz nam swoją historię.

KOMENTARZE
Komentarze
Brak komentarzy
Zaloguj się, aby dodać komentarz

Projekt biurowca na rogu ulicy
Projekt biurowca na rogu ulicy

Projekt architektoniczny pięciokondygnacyjnego biurowca w centrum Częstochowy opracował zespół Danie ...

VELUX Archi-Vizje: Doświetlenie przez płaski dach. Webinarium
VELUX Archi-Vizje: Doświetlenie przez płaski dach. Webinarium

Zapraszamy na bezpłatne szkolenie dla architektów, studentów, wykonawców i wszystkich zainteresowany ...

Dom Przekątny
Dom Przekątny

Projekt architektoniczny domu jednorodzinnego – to najczęściej wynik ścisłej współpracy architekta z ...

Nie przegap okazji!!!

zapisz się do naszego newslettera