Chcesz być na bieżąco? Zapisz się do naszego newslettera


Pawilon kawiarniany, który powstał w Ogrodzie Botanicznym w miejscowości Akureyri na Islandii wpisuje się w otoczenie poprzez naśladowanie go. Zespół projektantów z biura Kollgata Arkitektur stworzył gmach, który parafrazuje kształt drzew.

 

Dom na rocznicę

W 150. rocznicę otrzymania praw miejskich władze Akureyri postanowiły na terenie lokalnego ogrodu botanicznego zbudować pawilon, mieszczący kawiarnię. Pod budowę wyznaczono działkę w samym środku parku, dając architektom do dyspozycji 150m2 powierzchni.

Tagi


Brałeś udział w projekcie? Opowiedz nam swoją historię.

KOMENTARZE
Komentarze
Brak komentarzy
Zaloguj się, aby dodać komentarz

Kuryłowicz&Associates w finale ważnego konkursu architektonicznego
Kuryłowicz&Associates w finale ważnego konkursu architektonicznego

Znana polska pracownia Kuryłowicz&Associates znalazła się w finale międzynarodowego, prestiżowego ko ...

Webinarium Libet: Ekologia w dobrym stylu – nawierzchnie w zgodzie z naturą
Webinarium Libet: Ekologia w dobrym stylu – nawierzchnie w zgodzie z naturą

Zapraszamy na bezpłatne szkolenie dla architektów, studentów, wykonawców i wszystkich zainteresowany ...

Bookworm Cabin – dom do czytania
Bookworm Cabin – dom do czytania

Bookworm Cabin – to niezwykłe przedsięwzięcie, wymyślone przez Bartka Kraciuka i Martę Puchalską-Kra ...

Nie przegap okazji!!!

zapisz się do naszego newslettera