Chcesz być na bieżąco? Zapisz się do naszego newslettera


Pawilon kawiarniany, który powstał w Ogrodzie Botanicznym w miejscowości Akureyri na Islandii wpisuje się w otoczenie poprzez naśladowanie go. Zespół projektantów z biura Kollgata Arkitektur stworzył gmach, który parafrazuje kształt drzew.

 

Trudna lokalizacja

Zespół Kollgata Arkitektur początkowo miał obiekcje, czy w ogóle w centrum ogrodu botanicznego, terenu poświęconego roślinom powinno się wznosić budynki, sztucznie wykreowane przez człowieka. Ba terenie ogrodu stały już dwa budynki (jeden z nich jest zresztą najstarszy w mieście), ale zlokalizowane były na uboczu.

Tagi


Brałeś udział w projekcie? Opowiedz nam swoją historię.

KOMENTARZE
Komentarze
Brak komentarzy
Zaloguj się, aby dodać komentarz

Niezwykły projekt wśród biurowców
Niezwykły projekt wśród biurowców

Kilka tygodni temu została podpisana umowa na realizację projektu architektonicznego amfiteatru, któ ...

Nowa cegła klinkierowa w ofercie marki Röben
Nowa cegła klinkierowa w ofercie marki Röben

W odpowiedzi na rosnące oczekiwania architektów i inwestorów, którzy poszukują do swoich projektów u ...

Kuryłowicz&Associates w finale ważnego konkursu architektonicznego
Kuryłowicz&Associates w finale ważnego konkursu architektonicznego

Znana polska pracownia Kuryłowicz&Associates znalazła się w finale międzynarodowego, prestiżowego ko ...

Nie przegap okazji!!!

zapisz się do naszego newslettera