Chcesz być na bieżąco? Zapisz się do naszego newslettera


Na placu pomiędzy nowoczesnymi wieżowcami w Batumi stanął futurystyczny pawilon. Jego dynamiczna, oryginalna sylwetka rzuca się w oczy. Mało kto sam odgadnie, że budynek mieści bar fast-food i stację benzynową.

 

Wiszący ogród

Owa „wisząca” nad stacją paliw część pawilonu mieści wewnątrz... ogród. Projektant bowiem część sali jadalnej dla klientów baru zamienił w otwarty teren zielony, w którym stoliki ustawiono obok grządek z roślinami. Ulokowano go zagłębieniu dachu, w którym ukośne ściany porosły rośliny.

Tagi


Brałeś udział w projekcie? Opowiedz nam swoją historię.

KOMENTARZE
Komentarze
Brak komentarzy
Zaloguj się, aby dodać komentarz

Niezwykły projekt wśród biurowców
Niezwykły projekt wśród biurowców

Kilka tygodni temu została podpisana umowa na realizację projektu architektonicznego amfiteatru, któ ...

Nowa cegła klinkierowa w ofercie marki Röben
Nowa cegła klinkierowa w ofercie marki Röben

W odpowiedzi na rosnące oczekiwania architektów i inwestorów, którzy poszukują do swoich projektów u ...

Kuryłowicz&Associates w finale ważnego konkursu architektonicznego
Kuryłowicz&Associates w finale ważnego konkursu architektonicznego

Znana polska pracownia Kuryłowicz&Associates znalazła się w finale międzynarodowego, prestiżowego ko ...

Nie przegap okazji!!!

zapisz się do naszego newslettera