Chcesz być na bieżąco? Zapisz się do naszego newslettera


Dzięki projektowi biura CO Architects University of Arizona wzbogacił się o nowy gmach. Na terenie uczelni powstała siedziba Wydziału Nauk o Zdrowiu, duży, przypominający miedzianą rzeźbę gmach, inspirowany... krajobrazem pustyni.

 

Ochrona przed słońcem

Elewacje obu części budynku pokryto miedzianymi płytami, ułożonymi w wąskie, poziome pasy. Od strony dziedzińca budynki otrzymały gładkie, białe ściany, korespondujące z lekkim zadaszeniem, niezbędnym jako osłona przed prażącym, pustynnym słońcem.

Tagi


Brałeś udział w projekcie? Opowiedz nam swoją historię.

KOMENTARZE
Komentarze
Brak komentarzy
Zaloguj się, aby dodać komentarz

Dom jednorodzinny JRV2 z drewna i betonu ze studia de.materia
Dom jednorodzinny JRV2 z drewna i betonu ze studia de.materia

Projekt architektoniczny tego domu jednorodzinnego zdeterminowało jego położenie: na stoku skarpy, n ...

Budynek jako pomnik
Budynek jako pomnik

Budynek – pomnik, miejsce pamięci połączone z dziełem architektonicznym – to pomysł, który nie jest ...

Mies van der Rohe Award: polskie nominacje
Mies van der Rohe Award: polskie nominacje

EU Prize for Contemporary Architecture - Mies van der Rohe Award – to najważniejsza nagroda architek ...

Nie przegap okazji!!!

zapisz się do naszego newslettera