Chcesz być na bieżąco? Zapisz się do naszego newslettera


Wśród wysokich, szarych, dość ponurych bloków w chińskim mieście Tianjin pracownia Sako Architects postawiła gmach przedszkola, które uderza kolorami i oryginalnym kształtem. Czy wielobarwna pętelka łagodzi ciężar okolicznych bloków?

 

Zaplanowany kontrast

Zwykle projektując nowy obiekt architekci starają się go dopasować do zastanego otoczenia, zwracają uwagę dla gabaryty czy stylistykę sąsiednich budynków, biorą je pod uwagę przy projekcie, tym razem było inaczej – architekci postawili na kontrast, specjalnie „sprzeciwili się” formom, jakie zastali na działce.

Tagi


Brałeś udział w projekcie? Opowiedz nam swoją historię.

KOMENTARZE
Komentarze
Brak komentarzy
Zaloguj się, aby dodać komentarz

Niezwykły dom dla gości
Niezwykły dom dla gości

Dom dla gości, jaki pracownia Studio 512 zaprojektowała w Teksasie sami autorzy projektu architekton ...

Skra – wyniki konkursu architektonicznego
Skra – wyniki konkursu architektonicznego

Konkurs architektoniczny na projekt nowego zagospodarowania terenu sportowego Skra w Warszawie władz ...

Architektura Roku Województwa Śląskiego 2018 – znamy wyniki konkursu architektonicznego
Architektura Roku Województwa Śląskiego 2018 – znamy wyniki konkursu architektonicznego

Architektura Roku Województwa Śląskiego 2018 oraz Najlepsza Przestrzeń Publiczna 2018 – to dwa konku ...

Nie przegap okazji!!!

zapisz się do naszego newslettera