Chcesz być na bieżąco? Zapisz się do naszego newslettera


Sala koncertowa La Luciole, która powstała w Alençon we Francji wzbudza sporo kontrowersji. Budynek ma ciekawą, ale i nietypowa bryłę, przypominającą… dwa walce, wbite krzywo w ziemię. Czy to w ogóle jeszcze budynek?

 

Ukośne wnętrza

Wnętrze sali o intensywnie fioletowym kolorze ma także nietypowy układ. Ukośnie biegnąca ku górze widownia znajduje się w jednym z walców, drugi cylinder mieści scenę. Siedzenia widzów znajdują się naprzeciwko dachu drugiego walca tak, że ten może zarazem służyć jako gigantyczny ekran projekcyjny.

Tagi


Brałeś udział w projekcie? Opowiedz nam swoją historię.

KOMENTARZE
Komentarze
Brak komentarzy
Zaloguj się, aby dodać komentarz

Niezwykły projekt wśród biurowców
Niezwykły projekt wśród biurowców

Kilka tygodni temu została podpisana umowa na realizację projektu architektonicznego amfiteatru, któ ...

Nowa cegła klinkierowa w ofercie marki Röben
Nowa cegła klinkierowa w ofercie marki Röben

W odpowiedzi na rosnące oczekiwania architektów i inwestorów, którzy poszukują do swoich projektów u ...

Kuryłowicz&Associates w finale ważnego konkursu architektonicznego
Kuryłowicz&Associates w finale ważnego konkursu architektonicznego

Znana polska pracownia Kuryłowicz&Associates znalazła się w finale międzynarodowego, prestiżowego ko ...

Nie przegap okazji!!!

zapisz się do naszego newslettera