Chcesz być na bieżąco? Zapisz się do naszego newslettera


Kilka dni temu ogłoszono wyniki międzynarodowego konkursu architektonicznego na projekt gmachu biblioteki publicznej w Helsinkach. Wygrała go propozycja pracowni ALA Architects. Elementem rozpoznawczym ich wizji jest ogromna, falująca ściana.

 

Otwarta przestrzeń

Dwa wejścia, jedno prowadzące do wind, drugie do spiralnej klatki schodowej, poprowadzą czytelników na kolejne piętra, gdzie zlokalizowana będzie biblioteka i czytelnia. W formie otwartej przestrzeni, ale zaplanowanej tak, by każdy znalazł tam dla siebie dogodne miejsce do pracy i lektury.

Tagi


Brałeś udział w projekcie? Opowiedz nam swoją historię.

KOMENTARZE
Komentarze
Brak komentarzy
Zaloguj się, aby dodać komentarz

Projekt domu atrialnego pracowni maxberg
Projekt domu atrialnego pracowni maxberg

Projekt architektoniczny domu atrialnego, położonego na dużej działce z dostępem do jeziora i lasu o ...

Webinarium Dimplex: Pompy ciepła w praktyce. Studium przypadku cz.2 - budownictwo jednorodzinne
Webinarium Dimplex: Pompy ciepła w praktyce. Studium przypadku cz.2 - budownictwo jednorodzinne

Zapraszamy na bezpłatne szkolenie dla architektów, studentów, wykonawców i wszystkich zainteresowany ...

Webinarium Saint-Gobain: Villa Metro jako przykład zrównoważonego projektowania
Webinarium Saint-Gobain: Villa Metro jako przykład zrównoważonego projektowania

Zapraszamy na bezpłatne szkolenie dla architektów, studentów, wykonawców i wszystkich zainteresowany ...

Nie przegap okazji!!!

zapisz się do naszego newslettera