Chcesz być na bieżąco? Zapisz się do naszego newslettera


Przed wejściem na teren National Theatre w Londynie stanął tymczasowy pawilon, służący w tym roku jako dodatkowa scena. Projekt architektoniczny tej niezwykłej budowli stworzyło biuro Haworth Tompkins we współpracy z konsultantami teatralnymi z pracowni Charcoalblue.

 

Czerwień i symetria

Wściekle czerwone elewacje oraz symetryczny kształt boksu, zwieńczonego czterema kanciastymi wieżami w narożach – to forma, jakiej często nie widuje się w centrach miast. Dzięki stosunkowo niewielkim gabarytom gmach nie przytłacza, jednak trudno go nie zauważyć, jest tak wyrazisty.

Tagi


Brałeś udział w projekcie? Opowiedz nam swoją historię.

KOMENTARZE
Komentarze
Brak komentarzy
Zaloguj się, aby dodać komentarz

Dom jednorodzinny JRV2 z drewna i betonu ze studia de.materia
Dom jednorodzinny JRV2 z drewna i betonu ze studia de.materia

Projekt architektoniczny tego domu jednorodzinnego zdeterminowało jego położenie: na stoku skarpy, n ...

Budynek jako pomnik
Budynek jako pomnik

Budynek – pomnik, miejsce pamięci połączone z dziełem architektonicznym – to pomysł, który nie jest ...

Mies van der Rohe Award: polskie nominacje
Mies van der Rohe Award: polskie nominacje

EU Prize for Contemporary Architecture - Mies van der Rohe Award – to najważniejsza nagroda architek ...

Nie przegap okazji!!!

zapisz się do naszego newslettera