Chcesz być na bieżąco? Zapisz się do naszego newslettera


Przed wejściem na teren National Theatre w Londynie stanął tymczasowy pawilon, służący w tym roku jako dodatkowa scena. Projekt architektoniczny tej niezwykłej budowli stworzyło biuro Haworth Tompkins we współpracy z konsultantami teatralnymi z pracowni Charcoalblue.

 

Ze sklejki

Pawilon na brzegu Tamizy będzie stał przez rok. Wykonany został wyłącznie z materiałów, nadających się do recyklingu, w związku z czym po rozbiórce cały przyda się do nowych celów. Konstrukcję pawilonu zbudowano ze stali, elewacje zaś z pomalowanej na intensywny kolor sklejki.

Tagi


Brałeś udział w projekcie? Opowiedz nam swoją historię.

KOMENTARZE
Komentarze
Brak komentarzy
Zaloguj się, aby dodać komentarz

.BIG – zielony biurowiec
.BIG – zielony biurowiec

.BIG – to nazwa nowego obiektu biurowego, który powstał w Krakowie przy ulicy Kapelanka, która w ost ...

Naked House – projekt domu pracowni MAZM
Naked House – projekt domu pracowni MAZM

Naked House – projekt domu jednorodzinnego pracowni MAZM powstał dla rodziny z dziećmi. Wydawać by s ...

Unikato – lekarstwo dla miasta
Unikato – lekarstwo dla miasta

Unikato – to realizacja architektoniczna wyjątkowa z wielu powodów. Budżet tej inwestycji był ekstre ...

Nie przegap okazji!!!

zapisz się do naszego newslettera