Chcesz być na bieżąco? Zapisz się do naszego newslettera


Nowy projekt pracowni McBride Charles Ryan łączy w sobie szkołę podstawową, centrum lokalnej społeczności oraz park. A wszystko w oryginalnej formie i feerii kolorów.

 

Ochrona przez hałasem

Poza funkcją szkolną gmach ma służyć też wszystkim mieszkańcom okolicy. Stworzono tu miejsce spotkań i rożnych aktywności dla lokalnej społeczności, na terenie obiektu powstał też zielony park. Co ciekawe – gmach powstał na terenie w pobliżu lotniska: został jednak zaprojektowany tak, aby architektura (kształt ścian i dachów) łagodziły dokuczliwości sąsiedztwa, izolowały użytkowników od hałasu.

Tagi


Brałeś udział w projekcie? Opowiedz nam swoją historię.

KOMENTARZE
Komentarze
Brak komentarzy
Zaloguj się, aby dodać komentarz

Dom dopasowany od 3XB Architekci
Dom dopasowany od 3XB Architekci

Prywatny inwestor, zwracając się do pracowni 3XB Architekci Filipa Banacha z prośbą o projekt archit ...

Wieża kontroli lotów – odwrócony stożek
Wieża kontroli lotów – odwrócony stożek

Wieża kontroli ruchu lotniczego, zbudowana w ubiegłym roku na lotnisku Katowice-Pyrzowice, jest jedn ...

Jacek Lenart laureatem Honorowej Nagrody SARP 2019
Jacek Lenart laureatem Honorowej Nagrody SARP 2019

Jacek Lenart został kolejnym laureatem Honorowej Nagrody SARP. Przyznawana od 1966 roku decyzją złoż ...

Nie przegap okazji!!!

zapisz się do naszego newslettera