Chcesz być na bieżąco? Zapisz się do naszego newslettera


Biuro Brooks + Scarpa Architects opracowało projekt architektoniczny szkoły, przeznaczonej dla pięciuset uczniów i uczennic w Los Angeles County. Budynek prawie nie zużywa energii ani nie produkuje zanieczyszczeń.

 

Z dziedzińcem

Elewacja, która skierowana jest na ów dziedziniec ma otwarte korytarze – galerie, wyposażone też w duże okna. Została zaplanowana tak, aby zapewnić wizualną komunikacje między wnętrzem a podwórkiem. Było to ważne nie tylko ze względu na komfort uczniów, ale też miało ułatwić wentylację wnętrz oraz dostęp dziennego światła.

Tagi


Brałeś udział w projekcie? Opowiedz nam swoją historię.

KOMENTARZE
Komentarze
Brak komentarzy
Zaloguj się, aby dodać komentarz

Dom jednorodzinny JRV2 z drewna i betonu ze studia de.materia
Dom jednorodzinny JRV2 z drewna i betonu ze studia de.materia

Projekt architektoniczny tego domu jednorodzinnego zdeterminowało jego położenie: na stoku skarpy, n ...

Budynek jako pomnik
Budynek jako pomnik

Budynek – pomnik, miejsce pamięci połączone z dziełem architektonicznym – to pomysł, który nie jest ...

Mies van der Rohe Award: polskie nominacje
Mies van der Rohe Award: polskie nominacje

EU Prize for Contemporary Architecture - Mies van der Rohe Award – to najważniejsza nagroda architek ...

Nie przegap okazji!!!

zapisz się do naszego newslettera