Chcesz być na bieżąco? Zapisz się do naszego newslettera


Podwójna “skóra” odróżnia nowobudowany ośrodek badawczy od innych na terenie kampusu Uniwersytetu Jiao Tong w Szanghaju. Realizacja biura Studio Archea miała być przede wszystkim energooszczędna.

 

Nie tylko nauka

Nowy obiekt jest wspólną inwestycją Shanghai Jiao Tong University oraz włoskiego Ministerstwa Ochrony Środowiska. Nowy gmach trzy kondygnacje i ma prawie pięć tysięcy m2 powierzchni. Mieści laboratoria i jednostki badawcze, sale konferencyjne, biura oraz... dwa mieszkania.

Tagi


Brałeś udział w projekcie? Opowiedz nam swoją historię.

KOMENTARZE
Komentarze
Brak komentarzy
Zaloguj się, aby dodać komentarz

Galeria Młociny – rekreacja, nie zakupy
Galeria Młociny – rekreacja, nie zakupy

Od czasu, gdy coraz więcej zakupów robimy w internecie, stacjonarne centra handlowe musiały zacząć s ...

Webinarium Libet: Mała architektura w ogrodzie – funkcjonalne strefy z betonowych elementów
Webinarium Libet: Mała architektura w ogrodzie – funkcjonalne strefy z betonowych elementów

Zapraszamy na bezpłatne szkolenie dla architektów, studentów, wykonawców i wszystkich zainteresowany ...

Webinarium Semmelrock: Łatwe i szybkie projektowanie nawierzchni twardych w programie Vectorworks
Webinarium Semmelrock: Łatwe i szybkie projektowanie nawierzchni twardych w programie Vectorworks

Zapraszamy na bezpłatne szkolenie dla architektów, studentów, wykonawców i wszystkich zainteresowany ...

Nie przegap okazji!!!

zapisz się do naszego newslettera