Chcesz być na bieżąco? Zapisz się do naszego newslettera


Gmach parlamentu niemieckiego landu Badenia-Wirtembergia w Stuttgarcie wzbogacił się o nową część: pracownia Henning Larsen stworzyła tu pawilon dla gości, turystów i obywateli, licznie odwiedzających budynek. Większa jego część znalazła się pod ziemią.

 

Wejście przez amfiteatr

Gmach parlamentu niemieckiego landu Badenia-Wirtembergia w Stuttgarcie wzbogacił się o nową część: pracownia Henning Larsen stworzyła tu pawilon dla gości, turystów i obywateli, licznie odwiedzających budynek. Większa jego część znalazła się pod ziemią.

Tagi


Brałeś udział w projekcie? Opowiedz nam swoją historię.

KOMENTARZE
Komentarze
Brak komentarzy
Zaloguj się, aby dodać komentarz

Dom jednorodzinny JRV2 z drewna i betonu ze studia de.materia
Dom jednorodzinny JRV2 z drewna i betonu ze studia de.materia

Projekt architektoniczny tego domu jednorodzinnego zdeterminowało jego położenie: na stoku skarpy, n ...

Budynek jako pomnik
Budynek jako pomnik

Budynek – pomnik, miejsce pamięci połączone z dziełem architektonicznym – to pomysł, który nie jest ...

Mies van der Rohe Award: polskie nominacje
Mies van der Rohe Award: polskie nominacje

EU Prize for Contemporary Architecture - Mies van der Rohe Award – to najważniejsza nagroda architek ...

Nie przegap okazji!!!

zapisz się do naszego newslettera