Chcesz być na bieżąco? Zapisz się do naszego newslettera


Stamp House, dom jednorodzinny, wybudowany w Queensland w Australii według projektu pracowni Charles Wright Architects przypomina raczej ekspresyjną, betonową rzeźbę niż mieszkanie dla rodziny. Ponadto dom został „zawieszony” tuż nad wodą jeziora.

 

Konsekwencja i odwaga

Wielka świadomość i otwartość klienta widoczna jest w tym, jak ukształtowano cała bryłę. Często zdarza się, że nawet gdy z zewnątrz dom posiada oryginalną sylwetkę, wnętrze jego jest już tradycyjne, „zwykłe”. Tu promieniście rozchodzące się betonowe żebra na sklepieniu czy przenikające się przestrzenie (nie ma tradycyjnego podziału na pokoje) są naturalną konsekwencją dynamicznych form zewnętrznej skorupy. Foto: Patrick Bingham Hall, www.wrightarchitects.com.au

Tagi


Brałeś udział w projekcie? Opowiedz nam swoją historię.

KOMENTARZE
Komentarze
Brak komentarzy
Zaloguj się, aby dodać komentarz

Niezwykły projekt wśród biurowców
Niezwykły projekt wśród biurowców

Kilka tygodni temu została podpisana umowa na realizację projektu architektonicznego amfiteatru, któ ...

Nowa cegła klinkierowa w ofercie marki Röben
Nowa cegła klinkierowa w ofercie marki Röben

W odpowiedzi na rosnące oczekiwania architektów i inwestorów, którzy poszukują do swoich projektów u ...

Kuryłowicz&Associates w finale ważnego konkursu architektonicznego
Kuryłowicz&Associates w finale ważnego konkursu architektonicznego

Znana polska pracownia Kuryłowicz&Associates znalazła się w finale międzynarodowego, prestiżowego ko ...

Nie przegap okazji!!!

zapisz się do naszego newslettera