Chcesz być na bieżąco? Zapisz się do naszego newslettera


Scena z widownią dla 600 widzów oraz restauracja mieszczą się w tym pogodnym, radosnym budynku. To Jean-Claude Carriere Theatre we francuskim Montpellier, gmach zaprojektowany przez pracownię A+ architecture.

 

Na bazie kontrastu

Zdecydowali się opracować bryłę wręcz silnie kontrastującą z otoczeniem, a może lepiej by było powiedzieć: rzucającą się w oczy na tle drzew. Intensywnie czerwone elewacje budynku widać z daleka – co zresztą ma swój sens: łatwiej ludziom w ten sposób pokazać, że w ich mieście powstał nowy obiekt kultury.

Tagi


Brałeś udział w projekcie? Opowiedz nam swoją historię.

KOMENTARZE
Komentarze
Brak komentarzy
Zaloguj się, aby dodać komentarz

Projekt biurowca na rogu ulicy
Projekt biurowca na rogu ulicy

Projekt architektoniczny pięciokondygnacyjnego biurowca w centrum Częstochowy opracował zespół Danie ...

VELUX Archi-Vizje: Doświetlenie przez płaski dach. Webinarium
VELUX Archi-Vizje: Doświetlenie przez płaski dach. Webinarium

Zapraszamy na bezpłatne szkolenie dla architektów, studentów, wykonawców i wszystkich zainteresowany ...

Dom Przekątny
Dom Przekątny

Projekt architektoniczny domu jednorodzinnego – to najczęściej wynik ścisłej współpracy architekta z ...

Nie przegap okazji!!!

zapisz się do naszego newslettera