Chcesz być na bieżąco? Zapisz się do naszego newslettera


Scena z widownią dla 600 widzów oraz restauracja mieszczą się w tym pogodnym, radosnym budynku. To Jean-Claude Carriere Theatre we francuskim Montpellier, gmach zaprojektowany przez pracownię A+ architecture.

 

Ciepłe deski

Nie można jednak powiedzieć, aby teatralna budowla była „intruzem” w przestrzeni. Została wzniesiona z drewna – jasne deski stanowią ważny element wystroju wnętrza, w postaci ukośnej kratownicy pokrywają też część elewacji budynku. Sięgnięcie po ten naturalny, ciepły, przyjazny materiał spowodowało, że dynamiczna, rzucająca się w oczy bryła nie wydaje się obca i zimna.

Tagi


Brałeś udział w projekcie? Opowiedz nam swoją historię.

KOMENTARZE
Komentarze
Brak komentarzy
Zaloguj się, aby dodać komentarz

Projekt domu atrialnego pracowni maxberg
Projekt domu atrialnego pracowni maxberg

Projekt architektoniczny domu atrialnego, położonego na dużej działce z dostępem do jeziora i lasu o ...

Webinarium Dimplex: Pompy ciepła w praktyce. Studium przypadku cz.2 - budownictwo jednorodzinne
Webinarium Dimplex: Pompy ciepła w praktyce. Studium przypadku cz.2 - budownictwo jednorodzinne

Zapraszamy na bezpłatne szkolenie dla architektów, studentów, wykonawców i wszystkich zainteresowany ...

Webinarium Saint-Gobain: Villa Metro jako przykład zrównoważonego projektowania
Webinarium Saint-Gobain: Villa Metro jako przykład zrównoważonego projektowania

Zapraszamy na bezpłatne szkolenie dla architektów, studentów, wykonawców i wszystkich zainteresowany ...

Nie przegap okazji!!!

zapisz się do naszego newslettera