Chcesz być na bieżąco? Zapisz się do naszego newslettera


Scena z widownią dla 600 widzów oraz restauracja mieszczą się w tym pogodnym, radosnym budynku. To Jean-Claude Carriere Theatre we francuskim Montpellier, gmach zaprojektowany przez pracownię A+ architecture.

 

Przyjazna ekspresja

Z użyciem różnej grubości desek oraz koloru architekci wykreowali w budynku ciekawą przestrzeń – choć w XXI wieku zdarza się to niezbyt często, opracowali detal, który wypełnił wnętrza teatru. Drewniane wypukłe i wklęsłe, romby, mozaiki, ułożone z deszczułek, drobne ingerencje kolorystyczne, starannie zaprojektowane oświetlenie – wszystko to spowodowało, że budynek stał się interesującą, pełną bodźców budowlą, która nie przytłacza. Foto: www.aplus-architecture.com

Tagi


Brałeś udział w projekcie? Opowiedz nam swoją historię.

KOMENTARZE
Komentarze
Brak komentarzy
Zaloguj się, aby dodać komentarz

Niezwykły projekt wśród biurowców
Niezwykły projekt wśród biurowców

Kilka tygodni temu została podpisana umowa na realizację projektu architektonicznego amfiteatru, któ ...

Nowa cegła klinkierowa w ofercie marki Röben
Nowa cegła klinkierowa w ofercie marki Röben

W odpowiedzi na rosnące oczekiwania architektów i inwestorów, którzy poszukują do swoich projektów u ...

Kuryłowicz&Associates w finale ważnego konkursu architektonicznego
Kuryłowicz&Associates w finale ważnego konkursu architektonicznego

Znana polska pracownia Kuryłowicz&Associates znalazła się w finale międzynarodowego, prestiżowego ko ...

Nie przegap okazji!!!

zapisz się do naszego newslettera