Chcesz być na bieżąco? Zapisz się do naszego newslettera


Gmach dla gości, odwiedzających cmentarz w Erlenbach w Szwajcarii zaprojektowała pracownia AFGH. Budynek, w którym odprawiane są ceremonie pogrzebowe i w którym żegna się zmarłych otrzymał typową dla architektury Szwajcarii minimalistyczną formę.

 

Kolorowe światło

Najważniejszym są barwione szyby, stanowiące ścianki działowe i niektóre ściany zewnętrzne w budynku. Gładkie i jednolite, powodują, że wnętrza zalewane są zielonkawym lub czerwonawym światłem. Ten zabieg wprowadza wrażenie odrealnienia, a zarazem buduje nastrój wyciszenia, spokoju, tak potrzebny w budynku cmentarnym.

Tagi


Brałeś udział w projekcie? Opowiedz nam swoją historię.

KOMENTARZE
Komentarze
Brak komentarzy
Zaloguj się, aby dodać komentarz

Dworzec – biblioteka
Dworzec – biblioteka

W kwietniu obchodziliśmy Międzynarodowy Dzień Ochrony Zabytków. Jak co roku przy tej okazji odbyła s ...

Webinarium Saint-Gobain: Villa Metro jako przykład zrównoważonego projektowania
Webinarium Saint-Gobain: Villa Metro jako przykład zrównoważonego projektowania

Zapraszamy na bezpłatne szkolenie dla architektów, studentów, wykonawców i wszystkich zainteresowany ...

VELUX Archi-Vizje: Zdrowy dom. Webinarium
VELUX Archi-Vizje: Zdrowy dom. Webinarium

Zapraszamy na bezpłatne szkolenie dla architektów, studentów, wykonawców i wszystkich zainteresowany ...

Nie przegap okazji!!!

zapisz się do naszego newslettera