Chcesz być na bieżąco? Zapisz się do naszego newslettera


Gmach dla gości, odwiedzających cmentarz w Erlenbach w Szwajcarii zaprojektowała pracownia AFGH. Budynek, w którym odprawiane są ceremonie pogrzebowe i w którym żegna się zmarłych otrzymał typową dla architektury Szwajcarii minimalistyczną formę.

 

Ażurowy wzór

W zimną, betonową strukturę pawilonu architekci wpletli jeden motyw dekoracyjny: to graficzny wzór, wycięty w filarach, podtrzymujących dach tarasu. Nieregularne abstrakcyjne kształty, wycięte w betonowych słupach przełamują ich ciężar, niwelują wrażenie przytłoczenia.

Tagi


Brałeś udział w projekcie? Opowiedz nam swoją historię.

KOMENTARZE
Komentarze
Brak komentarzy
Zaloguj się, aby dodać komentarz

Dworzec – biblioteka
Dworzec – biblioteka

W kwietniu obchodziliśmy Międzynarodowy Dzień Ochrony Zabytków. Jak co roku przy tej okazji odbyła s ...

Webinarium Saint-Gobain: Villa Metro jako przykład zrównoważonego projektowania
Webinarium Saint-Gobain: Villa Metro jako przykład zrównoważonego projektowania

Zapraszamy na bezpłatne szkolenie dla architektów, studentów, wykonawców i wszystkich zainteresowany ...

VELUX Archi-Vizje: Zdrowy dom. Webinarium
VELUX Archi-Vizje: Zdrowy dom. Webinarium

Zapraszamy na bezpłatne szkolenie dla architektów, studentów, wykonawców i wszystkich zainteresowany ...

Nie przegap okazji!!!

zapisz się do naszego newslettera