Chcesz być na bieżąco? Zapisz się do naszego newslettera


35-kondygnacyjny biurowiec, oddany właśnie do użytku w Sydney, został na smukłych, kolorowych nogach uniesiony wysoko ponad poziom ulicy. Stał się więc jednocześnie zadaszeniem dla sporego placu.

 

Taras w połowie

Wyżej gmach zamienia się w kompozycję kondygnacji o silnie zaznaczonych podziałach poziomych; wygląda wręcz jak złożony z płaskich,poziomych platform, pomiędzy którymi ulokowano przestrzenie do pracy. Aby jednak taki układ nie wydał się zbyt monotonny, w połowie gmachu, na poziomie 18. kondygnacji powstała szczelina” - szeroki, otwarty taras, który poza tym, że poprawia optycznie wygląd budynku służy także jego pracownikom.

Tagi


Brałeś udział w projekcie? Opowiedz nam swoją historię.

KOMENTARZE
Komentarze
Brak komentarzy
Zaloguj się, aby dodać komentarz

Mies van der Rohe Award: polskie nominacje
Mies van der Rohe Award: polskie nominacje

EU Prize for Contemporary Architecture - Mies van der Rohe Award – to najważniejsza nagroda architek ...

Nowy obiekt architektoniczny od Art-Projekt
Nowy obiekt architektoniczny od Art-Projekt

Szkoła i przedszkole przy ul. Twardowskiego w Stargardzie – to pierwszy obiekt architektoniczny, pow ...

Rusza XI edycja Plebiscytu Polska Architektura XXL - czekamy na zgłoszenia realizacji
Rusza XI edycja Plebiscytu Polska Architektura XXL - czekamy na zgłoszenia realizacji

Zapraszamy do udziału w jedenastej edycja Plebiscytu Polska Architektura XXL, którego celem jest wsp ...

Nie przegap okazji!!!

zapisz się do naszego newslettera