Chcesz być na bieżąco? Zapisz się do naszego newslettera


Uniwersytet w Maastricht wzbogacił się niedawno w nowy gmach – to siedziba wydziału nauk neurologicznych. Jej forma architektoniczna – podobnie jak zwoje w mózgu – jest uporządkowana i klarowna.

 

Symboliczne arkady

Niższy budynek laboratoryjny z pozostałymi połączony jest szklanym korytarzem. Rytm w gmachu parterowym wyznaczają pionowe betonowe panele, układające się wzdłuż szklanych elewacji niczym uproszczone, symboliczne, zgeometryzowane arkady.

Tagi


Brałeś udział w projekcie? Opowiedz nam swoją historię.

KOMENTARZE
Komentarze
Brak komentarzy
Zaloguj się, aby dodać komentarz

Nowy obiekt architektoniczny od Art-Projekt
Nowy obiekt architektoniczny od Art-Projekt

Szkoła i przedszkole przy ul. Twardowskiego w Stargardzie – to pierwszy obiekt architektoniczny, pow ...

Rusza XI edycja Plebiscytu Polska Architektura XXL - czekamy na zgłoszenia realizacji
Rusza XI edycja Plebiscytu Polska Architektura XXL - czekamy na zgłoszenia realizacji

Zapraszamy do udziału w jedenastej edycja Plebiscytu Polska Architektura XXL, którego celem jest wsp ...

Wieża ciśnień w Ciechanowie jak nowa
Wieża ciśnień w Ciechanowie jak nowa

Wieża ciśnień w Ciechanowie – to jeden z najbardziej znanych obiektów architektonicznych w tym mieśc ...

Nie przegap okazji!!!

zapisz się do naszego newslettera