Chcesz być na bieżąco? Zapisz się do naszego newslettera


W 2012 roku w Belmont w australijskim stanie Victoria oddano do użytku centrum rehabilitacyjne, zaprojektowane przez biuro Billard Leece Partnership. Wzniesiony z dużym udziałem drewna gmach ma dynamiczną, rzeźbiarską sylwetkę.

 

Z dziedzińcem

Budynek ma kształt litery „U”, posiada wewnętrzny dziedziniec, przeznaczony na miejsce relaksu i wypoczynku dla pacjentów. Rzeźbiarsko ukształtowane elewacje budynku obłożone zostały deskami z miejscowego drzewa – w ten sposób obiekt stał się cieplejszy, bardziej przyjazny mieszkańcom (drewno budzi pozytywne skojarzenia), a także doskonale skomponowany z naturalnym otoczeniem. Foto: Tony Miller, www.blp.com.au

Tagi


Brałeś udział w projekcie? Opowiedz nam swoją historię.

KOMENTARZE
Komentarze
Brak komentarzy
Zaloguj się, aby dodać komentarz

Galeria Młociny – rekreacja, nie zakupy
Galeria Młociny – rekreacja, nie zakupy

Od czasu, gdy coraz więcej zakupów robimy w internecie, stacjonarne centra handlowe musiały zacząć s ...

Webinarium Libet: Mała architektura w ogrodzie – funkcjonalne strefy z betonowych elementów
Webinarium Libet: Mała architektura w ogrodzie – funkcjonalne strefy z betonowych elementów

Zapraszamy na bezpłatne szkolenie dla architektów, studentów, wykonawców i wszystkich zainteresowany ...

Webinarium Semmelrock: Łatwe i szybkie projektowanie nawierzchni twardych w programie Vectorworks
Webinarium Semmelrock: Łatwe i szybkie projektowanie nawierzchni twardych w programie Vectorworks

Zapraszamy na bezpłatne szkolenie dla architektów, studentów, wykonawców i wszystkich zainteresowany ...

Nie przegap okazji!!!

zapisz się do naszego newslettera