Chcesz być na bieżąco? Zapisz się do naszego newslettera


Urząd skarbowy – jeden z tych budynków, w których mało kto chciałby się znaleźć. Pracownia NSW AS postanowiła choć trochę uprzyjemnić te wizyty, projektując dla siedziby urzędu w Oslo wielobarwny, ciekawy wizualnie budynek.

 

Otwarty dla każdego

Parter budynku przeznaczono na funkcje publiczne – są tu sklepy, kawiarnia, ogólnodostępny pasaż. Takie działanie o wiele lepiej wpisuje każdy nowy biurowiec w tkankę miasta, zachęca do użytkowania budynków nie tylko przez stosunkowo niewielką grupę jego pracowników.

Tagi


Brałeś udział w projekcie? Opowiedz nam swoją historię.

KOMENTARZE
Komentarze
Brak komentarzy
Zaloguj się, aby dodać komentarz

Dom jednorodzinny JRV2 z drewna i betonu ze studia de.materia
Dom jednorodzinny JRV2 z drewna i betonu ze studia de.materia

Projekt architektoniczny tego domu jednorodzinnego zdeterminowało jego położenie: na stoku skarpy, n ...

Budynek jako pomnik
Budynek jako pomnik

Budynek – pomnik, miejsce pamięci połączone z dziełem architektonicznym – to pomysł, który nie jest ...

Mies van der Rohe Award: polskie nominacje
Mies van der Rohe Award: polskie nominacje

EU Prize for Contemporary Architecture - Mies van der Rohe Award – to najważniejsza nagroda architek ...

Nie przegap okazji!!!

zapisz się do naszego newslettera