Chcesz być na bieżąco? Zapisz się do naszego newslettera


Urząd skarbowy – jeden z tych budynków, w których mało kto chciałby się znaleźć. Pracownia NSW AS postanowiła choć trochę uprzyjemnić te wizyty, projektując dla siedziby urzędu w Oslo wielobarwny, ciekawy wizualnie budynek.

 

Zielone światło

Nad strefą ogólnodostępną znajduje się siedem pięter biur urzędu skarbowego. Strukturę budynku ukształtowano za pomocą aluminiowych paneli. Ich srebrzysta, lśniąca powierzchnia zmienia swój wygląd w zależności od oświetlenia czy pogody, dzięki czemu gmach co chwila wygląda inaczej. Wszystkie panele wypełniono szybami, które od strony ulicy zostały podświetlone na żółty i zielony kolor.

Tagi


Brałeś udział w projekcie? Opowiedz nam swoją historię.

KOMENTARZE
Komentarze
Brak komentarzy
Zaloguj się, aby dodać komentarz

Szkoła z betonu od Zbigniewa Maćkowa
Szkoła z betonu od Zbigniewa Maćkowa

V Liceum Ogólnokształcące we Wrocławiu – to realizacja architektoniczna warta uwagi z wielu powodów. ...

Dom jednorodzinny JRV2 z drewna i betonu ze studia de.materia
Dom jednorodzinny JRV2 z drewna i betonu ze studia de.materia

Projekt architektoniczny tego domu jednorodzinnego zdeterminowało jego położenie: na stoku skarpy, n ...

Budynek jako pomnik
Budynek jako pomnik

Budynek – pomnik, miejsce pamięci połączone z dziełem architektonicznym – to pomysł, który nie jest ...

Nie przegap okazji!!!

zapisz się do naszego newslettera