Chcesz być na bieżąco? Zapisz się do naszego newslettera


Dzięki pracowni Architekten Rüf Stasi Partner w austriackich Alpach pojawiło się miejsce, z którego można podziwiać rozległy widok na góry i poczuć się, jakby się było zawieszonym w powietrzu.

 

Nad skalnym urwiskiem

956 metrów nad poziomem morza, nad malowniczym skalnym urwiskiem pojawił się „wiszący” pawilon, mieszczący salą jadalną. Wrażenie niesamowitości u użytkowników bez wątpienia potęguje fakt, że wszystkie okoliczne góry – to skaliste formacje o dramatycznych, ekspresyjnych formach, dodające klimatu „niesamowitości” widokowi z restauracji.

Tagi


Brałeś udział w projekcie? Opowiedz nam swoją historię.

KOMENTARZE
Komentarze
Brak komentarzy
Zaloguj się, aby dodać komentarz

Dom jednorodzinny JRV2 z drewna i betonu ze studia de.materia
Dom jednorodzinny JRV2 z drewna i betonu ze studia de.materia

Projekt architektoniczny tego domu jednorodzinnego zdeterminowało jego położenie: na stoku skarpy, n ...

Budynek jako pomnik
Budynek jako pomnik

Budynek – pomnik, miejsce pamięci połączone z dziełem architektonicznym – to pomysł, który nie jest ...

Mies van der Rohe Award: polskie nominacje
Mies van der Rohe Award: polskie nominacje

EU Prize for Contemporary Architecture - Mies van der Rohe Award – to najważniejsza nagroda architek ...

Nie przegap okazji!!!

zapisz się do naszego newslettera