Chcesz być na bieżąco? Zapisz się do naszego newslettera


Dzięki pracowni Architekten Rüf Stasi Partner w austriackich Alpach pojawiło się miejsce, z którego można podziwiać rozległy widok na góry i poczuć się, jakby się było zawieszonym w powietrzu.

 

Stalowy szkielet

Architekci opracowali na potrzeby budynku stalowy szkielet, który utrzymuje przeszklony pawilon. W niewielkim zakresie jest on „doklejony” do ściany istniejącego budynku, pozostała cześć została postawiona na smukłych stalowych słupach. Pod pawilonem, na skale udało się stworzyć dodatkowo otwarty taras.

Tagi


Brałeś udział w projekcie? Opowiedz nam swoją historię.

KOMENTARZE
Komentarze
Brak komentarzy
Zaloguj się, aby dodać komentarz

Dom jednorodzinny JRV2 z drewna i betonu ze studia de.materia
Dom jednorodzinny JRV2 z drewna i betonu ze studia de.materia

Projekt architektoniczny tego domu jednorodzinnego zdeterminowało jego położenie: na stoku skarpy, n ...

Budynek jako pomnik
Budynek jako pomnik

Budynek – pomnik, miejsce pamięci połączone z dziełem architektonicznym – to pomysł, który nie jest ...

Mies van der Rohe Award: polskie nominacje
Mies van der Rohe Award: polskie nominacje

EU Prize for Contemporary Architecture - Mies van der Rohe Award – to najważniejsza nagroda architek ...

Nie przegap okazji!!!

zapisz się do naszego newslettera