Chcesz być na bieżąco? Zapisz się do naszego newslettera


Dzięki pracowni Architekten Rüf Stasi Partner w austriackich Alpach pojawiło się miejsce, z którego można podziwiać rozległy widok na góry i poczuć się, jakby się było zawieszonym w powietrzu.

 

Minimalistyczna forma

Szklany pawilon, do którego materiały budowlane i poszczególne elementy na miejsce dostarczono helikopterem, ma bezpretensjonalną formę prostej budowli. Architekci uznali, że w tym przypadku szukanie ekstrawaganckich kształtów czy zwracających uwagę detali nie ma sensu – najważniejszym elementem tej architektury jest bowiem roztaczający się wokół widok. Foto: Zooey Braun, www.arsp.cc

Tagi


Brałeś udział w projekcie? Opowiedz nam swoją historię.

KOMENTARZE
Komentarze
Brak komentarzy
Zaloguj się, aby dodać komentarz

Nowy obiekt architektoniczny od Art-Projekt
Nowy obiekt architektoniczny od Art-Projekt

Szkoła i przedszkole przy ul. Twardowskiego w Stargardzie – to pierwszy obiekt architektoniczny, pow ...

Rusza XI edycja Plebiscytu Polska Architektura XXL - czekamy na zgłoszenia realizacji
Rusza XI edycja Plebiscytu Polska Architektura XXL - czekamy na zgłoszenia realizacji

Zapraszamy do udziału w jedenastej edycja Plebiscytu Polska Architektura XXL, którego celem jest wsp ...

Wieża ciśnień w Ciechanowie jak nowa
Wieża ciśnień w Ciechanowie jak nowa

Wieża ciśnień w Ciechanowie – to jeden z najbardziej znanych obiektów architektonicznych w tym mieśc ...

Nie przegap okazji!!!

zapisz się do naszego newslettera