Chcesz być na bieżąco? Zapisz się do naszego newslettera


W estońskim mieście Tartu powstała duża szkoła medyczna z budynkiem szkolnym otoczonym przez wysokie akademiki. Architekci z pracowni Kavakava starali się te duże obiekty jak najlepiej wpisać w kameralne otoczenie.

 

Schodki z cegły

Skomponowali więc gmach tarasowo schodzący ku ziemi, schodkowo zmniejszający się od wysokości pięciu kondygnacji do parteru. Najniższą kondygnacją budynek szkoły został połączony z akademikami. Wizualne podobieństwo pomiędzy istniejącymi obiektami a nowym gmachem osiągnięto, stosując ten sam materiał budowlany: ciemną cegłę.

Tagi


Brałeś udział w projekcie? Opowiedz nam swoją historię.

KOMENTARZE
Komentarze
Brak komentarzy
Zaloguj się, aby dodać komentarz

Najpiękniejsze fotografie architektury
Najpiękniejsze fotografie architektury

Od 4 do 6 grudnia tego roku w Amsterdamie odbywać się będzie jedna z ważniejszych międzynarodowych i ...

Webinarium LUG: Rola światła w budowaniu tożsamości miejsca
Webinarium LUG: Rola światła w budowaniu tożsamości miejsca

Zapraszamy na bezpłatne szkolenie dla architektów, projektantów wnętrz, studentów, wykonawców i wszy ...

Webinarium Deceuninck: Nowe trendy w branży stolarki PVC
Webinarium Deceuninck: Nowe trendy w branży stolarki PVC

Zapraszamy na bezpłatne szkolenie dla architektów, projektantów wnętrz, studentów, wykonawców i wszy ...

Nie przegap okazji!!!

zapisz się do naszego newslettera