Chcesz być na bieżąco? Zapisz się do naszego newslettera


William O’Brien, architekt i wykładowca na Massachusetts Institute of Technology zaprojektował dom dla dwójki artystów. Budynek, który stanął w Kalifornii jest symetryczny – ta cecha była wymagana przez klientów.

 

Naturalne materiały

Architekt nadał domowi bezpretensjonalną formę. Gmach sprawia wrażenie lekkiego, w dużym stopniu przeszklonego pawilonu, zadaszonego zygzakowatym dachem. Do budowy wykorzystano wiele naturalnych materiałów, drewno czy gont na dachu i części elewacji – aby jak najlepiej wpisać go w naturalne otoczenie kalifornijskiego pejzażu.

Tagi


Brałeś udział w projekcie? Opowiedz nam swoją historię.

KOMENTARZE
Komentarze
Brak komentarzy
Zaloguj się, aby dodać komentarz

Architektura Roku Województwa Śląskiego 2018 – znamy wyniki konkursu architektonicznego
Architektura Roku Województwa Śląskiego 2018 – znamy wyniki konkursu architektonicznego

Architektura Roku Województwa Śląskiego 2018 oraz Najlepsza Przestrzeń Publiczna 2018 – to dwa konku ...

Horizone Studio projektuje w Krakowie
Horizone Studio projektuje w Krakowie

Horizone Studio jest odpowiedzialne za projekt architektoniczny zespołu sześciu domów jednorodzinnyc ...

Filharmonia w Jekaterynburgu nowy projekt architektoniczny od Zahy Hadid
Filharmonia w Jekaterynburgu nowy projekt architektoniczny od Zahy Hadid

Filharmonia w Jekaterynburgu – to jeden z nowszych projektów architektonicznych pracowni Zahy Hadid, ...

Nie przegap okazji!!!

zapisz się do naszego newslettera