Chcesz być na bieżąco? Zapisz się do naszego newslettera


Bułgarska pracownia Conveyer zaprojektowała w stolicy swojego kraju przedszkole. Budynek musiał zostać dopasowany do wąskiej działki, ulokowanej wśród ruchliwych ulic. Architekci starali się zapewnić tu dzieciom jak najlepsze warunki do zabawy.

 

Trzy części

Architekci w ten skomplikowany teren wstawili budynek, podzielony na trzy części. Rozbili oni funkcje przedszkola na trzy budynki, które tak względem siebie ustawili, aby optymalnie wykorzystać dany obszar. I tak z tyłu działki powstała sala sportowa, zaś z przodu, dostawione do niej równolegle powstały dwa pawilony z salami zabaw i zajęć.

Tagi


Brałeś udział w projekcie? Opowiedz nam swoją historię.

KOMENTARZE
Komentarze
Brak komentarzy
Zaloguj się, aby dodać komentarz

Projekt biurowca na rogu ulicy
Projekt biurowca na rogu ulicy

Projekt architektoniczny pięciokondygnacyjnego biurowca w centrum Częstochowy opracował zespół Danie ...

VELUX Archi-Vizje: Doświetlenie przez płaski dach. Webinarium
VELUX Archi-Vizje: Doświetlenie przez płaski dach. Webinarium

Zapraszamy na bezpłatne szkolenie dla architektów, studentów, wykonawców i wszystkich zainteresowany ...

Dom Przekątny
Dom Przekątny

Projekt architektoniczny domu jednorodzinnego – to najczęściej wynik ścisłej współpracy architekta z ...

Nie przegap okazji!!!

zapisz się do naszego newslettera