Chcesz być na bieżąco? Zapisz się do naszego newslettera


Pracownia Beckmann-N'Thépé Architectes odpowiada za projekt domu, który stanął w Normandii. Zbudowany na zasadzie kontrastów budynek urzeka prostotą, która jednak przyciąga wzrok i nie pozostawia obojętnym.

 

Kostka węgla

Ułożone na elewacjach horyzontalnie deski pomalowano na czarno, co w zamierzeniu architekta miało nasuwać skojarzenia z węglem. Ta „kostka węgla” zajmuje teren 50m2. Na nim, na dwóch kondygnacjach pomieszczono wszystkie funkcje domu dla czteroosobowej rodziny.

Tagi


Brałeś udział w projekcie? Opowiedz nam swoją historię.

KOMENTARZE
Komentarze
Brak komentarzy
Zaloguj się, aby dodać komentarz

Casa Bruma – dom z betonu
Casa Bruma – dom z betonu

Meksykańska architektka, Fernanda Canales, we współpracy z Claudią Rodríguez stworzyła projekt archi ...

Webinarium Saint-Gobain: Villa Metro jako przykład zrównoważonego projektowania
Webinarium Saint-Gobain: Villa Metro jako przykład zrównoważonego projektowania

Zapraszamy na bezpłatne szkolenie dla architektów, studentów, wykonawców i wszystkich zainteresowany ...

VELUX Archi-Vizje: Zdrowy dom. Webinarium
VELUX Archi-Vizje: Zdrowy dom. Webinarium

Zapraszamy na bezpłatne szkolenie dla architektów, studentów, wykonawców i wszystkich zainteresowany ...

Nie przegap okazji!!!

zapisz się do naszego newslettera