Chcesz być na bieżąco? Zapisz się do naszego newslettera


Pracownia Beckmann-N'Thépé Architectes odpowiada za projekt domu, który stanął w Normandii. Zbudowany na zasadzie kontrastów budynek urzeka prostotą, która jednak przyciąga wzrok i nie pozostawia obojętnym.

 

Zdyscyplinowane wnętrze

Podobnie jak forma zewnętrzna, tak i podział wnętrz musiał być opracowany w zdyscyplinowany sposób. Aby zachować ideę jednego okna w jedną stronę świata (dom ma wyjątkowo mało okien) trzeba było starannie rozmieścić pokoje. Na parterze znajduje się duża przestrzeń dzienna z podwójnej wysokości salonem, kominkiem, otwartą kuchnią i łazienką. Pozostałe pokoje precyzyjnie rozlokowano na pozostałej do dyspozycji powierzchni. Foto: Stephan Lucas, www.b-nt.biz

Tagi


Brałeś udział w projekcie? Opowiedz nam swoją historię.

KOMENTARZE
Komentarze
Brak komentarzy
Zaloguj się, aby dodać komentarz

Szkoła z betonu od Zbigniewa Maćkowa
Szkoła z betonu od Zbigniewa Maćkowa

V Liceum Ogólnokształcące we Wrocławiu – to realizacja architektoniczna warta uwagi z wielu powodów. ...

Dom jednorodzinny JRV2 z drewna i betonu ze studia de.materia
Dom jednorodzinny JRV2 z drewna i betonu ze studia de.materia

Projekt architektoniczny tego domu jednorodzinnego zdeterminowało jego położenie: na stoku skarpy, n ...

Budynek jako pomnik
Budynek jako pomnik

Budynek – pomnik, miejsce pamięci połączone z dziełem architektonicznym – to pomysł, który nie jest ...

Nie przegap okazji!!!

zapisz się do naszego newslettera