Chcesz być na bieżąco? Zapisz się do naszego newslettera


W organizowanym przez portal World Architecture News w kategorii Budynku Zrównoważonego w 2013 zwyciężył gmach Bullitt Center, wybudowany w Seattle według projektu pracowni Miller Hull Partnership.

 

Głównie duży dach

Użycie tylko lokalnych materiałów miało niewątpliwy wpływ na formę zewnętrzną budynku. Architekci z pracowni Miller Hull Partnership opracowali bryłę skromną i nie rzucającą się w oczy, wychodząc z założenia, że inne walory tego obiektu są najważniejsze. Powstał więc prosty, pięciokondygnacyjny gmach o białych elewacjach i rytmicznym układzie pionowych okien. Gmach założony na planie trapezu ukryto pod sporo poza obręb elewacji wystających dachem (pokrytym, jak już zostało powiedziane, panelami słonecznymi).

Tagi


Brałeś udział w projekcie? Opowiedz nam swoją historię.

KOMENTARZE
Komentarze
Brak komentarzy
Zaloguj się, aby dodać komentarz

Niezwykły dom dla gości
Niezwykły dom dla gości

Dom dla gości, jaki pracownia Studio 512 zaprojektowała w Teksasie sami autorzy projektu architekton ...

Skra – wyniki konkursu architektonicznego
Skra – wyniki konkursu architektonicznego

Konkurs architektoniczny na projekt nowego zagospodarowania terenu sportowego Skra w Warszawie władz ...

Architektura Roku Województwa Śląskiego 2018 – znamy wyniki konkursu architektonicznego
Architektura Roku Województwa Śląskiego 2018 – znamy wyniki konkursu architektonicznego

Architektura Roku Województwa Śląskiego 2018 oraz Najlepsza Przestrzeń Publiczna 2018 – to dwa konku ...

Nie przegap okazji!!!

zapisz się do naszego newslettera