Chcesz być na bieżąco? Zapisz się do naszego newslettera


Nawet 12 tysięcy ludzi będzie pracowało w budowanej właśnie nowej siedzibie internetowego giganta, firmy Tencent. Biurowiec, wznoszony w chińskim Shenzhen będzie miał formę dwóch wysokich wież, połączonych złotymi łącznikami.

 

Jak złoty szal

Projekt architektoniczny siedziby formy powstał w pracowni NBBJ. Architekci zaproponowali budowę dwóch wież – jednej wysokiej na 250, drugiej na 192 metry. Obie mają stać blisko siebie tak, by mogły je „opleść” na kilku poziomach specjalne łączniki. Tym samym proste, szklane wysokościowce, dzięki organicznym, złotym łącznikom, wijącym się wokół elewacji nie będą kolejnymi, banalnymi wieżowcami. Zyskają swój indywidualny charakter.

Tagi


Brałeś udział w projekcie? Opowiedz nam swoją historię.

KOMENTARZE
Komentarze
Brak komentarzy
Zaloguj się, aby dodać komentarz

.BIG – zielony biurowiec
.BIG – zielony biurowiec

.BIG – to nazwa nowego obiektu biurowego, który powstał w Krakowie przy ulicy Kapelanka, która w ost ...

Naked House – projekt domu pracowni MAZM
Naked House – projekt domu pracowni MAZM

Naked House – projekt domu jednorodzinnego pracowni MAZM powstał dla rodziny z dziećmi. Wydawać by s ...

Unikato – lekarstwo dla miasta
Unikato – lekarstwo dla miasta

Unikato – to realizacja architektoniczna wyjątkowa z wielu powodów. Budżet tej inwestycji był ekstre ...

Nie przegap okazji!!!

zapisz się do naszego newslettera