Chcesz być na bieżąco? Zapisz się do naszego newslettera


Pracownia Alison Brooks Architects dostała zadanie stworzenia wizji osiedla, złożonego z tradycyjnie wyglądających domów, oferujących jednak wnętrza nowoczesne i elastyczne w kształtowaniu. Oto efekt, jaki udało się osiągnąć.

 

Optymalizacja przestrzeni

Wymogiem inwestora było, żeby optymalnie wykorzystać przestrzeń działki – innymi słowy, aby na dostępnym terenie pomieścić jak najwięcej domów. W tym samym czasie jednak domy miały dawać mieszkańcom poczucie intymności. Te pozornie sprzeczne wymogi starali się pogodzić projektanci z Alison Brooks Architects.

Tagi


Brałeś udział w projekcie? Opowiedz nam swoją historię.

KOMENTARZE
Komentarze
Brak komentarzy
Zaloguj się, aby dodać komentarz

Budynek jako pomnik
Budynek jako pomnik

Budynek – pomnik, miejsce pamięci połączone z dziełem architektonicznym – to pomysł, który nie jest ...

Mies van der Rohe Award: polskie nominacje
Mies van der Rohe Award: polskie nominacje

EU Prize for Contemporary Architecture - Mies van der Rohe Award – to najważniejsza nagroda architek ...

Nowy obiekt architektoniczny od Art-Projekt
Nowy obiekt architektoniczny od Art-Projekt

Szkoła i przedszkole przy ul. Twardowskiego w Stargardzie – to pierwszy obiekt architektoniczny, pow ...

Nie przegap okazji!!!

zapisz się do naszego newslettera