Chcesz być na bieżąco? Zapisz się do naszego newslettera


Nad jednym z kanałów w Singapurze powstał zaprojektowany przez pracownię WOHA biurowiec. W zabytkową okolicę projektanci wkomponowali bryłę o nietypowym kształcie i ciekawych rozwiązaniach formalnych.

 

Komfort i efekt

Wszystko to tworzy niezwykłą kompozycję form, kształtów, faktur i kolorów, które składają się na ten nietypowy biurowiec. Na każdym płaskim dachu architekci założyli ogród, na każdym piętrze zorganizowali przestrzeń wspólną, z której roztacza się piękny widok na miasto – zadbali i o formę gmachu, i o komfort jego użytkowników. Zapewne dzięki temu obiekt otrzymał przyznawaną przez portal Archdaily.com nagrodę 2014 Building of the Year Award w kategorii biurowców. Foto: Patrick Bingham-Hall www.woha.net

Tagi


Brałeś udział w projekcie? Opowiedz nam swoją historię.

KOMENTARZE
Komentarze
Brak komentarzy
Zaloguj się, aby dodać komentarz

Webinarium Geberit: Łazienka bez barier
Webinarium Geberit: Łazienka bez barier

Zapraszamy na bezpłatne szkolenie dla architektów, studentów, wykonawców i wszystkich zainteresowany ...

Brabank – architektura mieszkaniowa obok Muzeum II Wojny Światowej
Brabank – architektura mieszkaniowa obok Muzeum II Wojny Światowej

Brabank – to nazwa składającego się z trzech budynków niewielkiego kompleksu zabudowy mieszkaniowej, ...

B3000 – projekt architektoniczny z koleją w tle
B3000 – projekt architektoniczny z koleją w tle

B3000 – tak nazwano projekt przebudowy i rozbudowy dawnego budynku wielopoziomowego parkingu, jaki o ...

Nie przegap okazji!!!

zapisz się do naszego newslettera