Chcesz być na bieżąco? Zapisz się do naszego newslettera


Nowe budynki, projektowane przez biuro Huber Staudt Architekten na potrzeby szpitalnego kampusu w Friedrichshafen w Niemczech, miały nie tylko wpisać się w krajobraz oraz dopasować się do istniejącej już zabudowy. Miały przede wszystkim spełniać dobrze swoją funkcję przestrzeni dla osób chorych psychicznie.

 

Wokół dziedzińca

Członkowie zespołu Huber Staudt Architekten postanowili więc szpitalne funkcje zamknąć w gmachu o formie niskiego pawilonu. Założony na planie kwadratu otrzymał duży wewnętrzny dziedziniec, który poza tym, że obsadzony został zielenią, stanowi tez punkt orientacyjny i punkt odniesienia dla wszystkich pozostałych pomieszczeń w obiekcie.

Tagi


Brałeś udział w projekcie? Opowiedz nam swoją historię.

KOMENTARZE
Komentarze
Brak komentarzy
Zaloguj się, aby dodać komentarz

.BIG – zielony biurowiec
.BIG – zielony biurowiec

.BIG – to nazwa nowego obiektu biurowego, który powstał w Krakowie przy ulicy Kapelanka, która w ost ...

Naked House – projekt domu pracowni MAZM
Naked House – projekt domu pracowni MAZM

Naked House – projekt domu jednorodzinnego pracowni MAZM powstał dla rodziny z dziećmi. Wydawać by s ...

Unikato – lekarstwo dla miasta
Unikato – lekarstwo dla miasta

Unikato – to realizacja architektoniczna wyjątkowa z wielu powodów. Budżet tej inwestycji był ekstre ...

Nie przegap okazji!!!

zapisz się do naszego newslettera