Chcesz być na bieżąco? Zapisz się do naszego newslettera


Gort Scott zaprojektował niewielki pawilon, mieszczący toaletę. Budynek powstał na potrzeby kibiców, odwiedzających stadion na Wembley, ale miał mieć atrakcyjną i estetyczną formę, aby mógł stanąć na otaczających stadion ulicach.

 

Ażurowa czapka

Te malowane na złoto perforowane płyty, z których wykonano większą część bryły pawilonu nadają obiektowi wyjątkowego charakteru, ale też zapewniają wnętrzu doskonałą wentylację oraz dostęp światła dziennego. Złoty kolor nadał bryle eleganckiego wyglądu, bardzo stylowo dopasowując nowy obiekt do miejskiej zabudowy okolic stadionu. Foto: www.gortscott.com

Tagi


Brałeś udział w projekcie? Opowiedz nam swoją historię.

KOMENTARZE
Komentarze
Brak komentarzy
Zaloguj się, aby dodać komentarz

Niezwykły projekt wśród biurowców
Niezwykły projekt wśród biurowców

Kilka tygodni temu została podpisana umowa na realizację projektu architektonicznego amfiteatru, któ ...

Nowa cegła klinkierowa w ofercie marki Röben
Nowa cegła klinkierowa w ofercie marki Röben

W odpowiedzi na rosnące oczekiwania architektów i inwestorów, którzy poszukują do swoich projektów u ...

Kuryłowicz&Associates w finale ważnego konkursu architektonicznego
Kuryłowicz&Associates w finale ważnego konkursu architektonicznego

Znana polska pracownia Kuryłowicz&Associates znalazła się w finale międzynarodowego, prestiżowego ko ...

Nie przegap okazji!!!

zapisz się do naszego newslettera