Chcesz być na bieżąco? Zapisz się do naszego newslettera


W ogrodzie typowego wiktoriańskiego domu na przedmieściach Londynu powstał nowy obiekt: to pracownia, studio do pracy. Przy okazji jego budowy swoje oblicze zmienił też sam ogród. Metamorfozy dokonali architekci z pracowni Ashton Porter Architects.

 

Pawilon do pracy

Architekci na przeciwległym w stosunku do domy końcu ogrodu postanowili zbudować kubiczny pawilon o lekkiej konstrukcji. Wykonano go z desek oraz sklejki – drewno stanowi o jego sile wyrazu i na zewnątrz, i w środku. Ważnym elementem tego projektu jest jednak jeszcze jedno: przeszklony pas, oddzielając pawilon od podłoża. Ściany domku nie sięgają ziemi – pomiędzy ulokowano wąski pas szkła. Dzięki temu budynek wygląda... jakby unosił się w powietrzu.

Tagi


Brałeś udział w projekcie? Opowiedz nam swoją historię.

KOMENTARZE
Komentarze
Brak komentarzy
Zaloguj się, aby dodać komentarz

.BIG – zielony biurowiec
.BIG – zielony biurowiec

.BIG – to nazwa nowego obiektu biurowego, który powstał w Krakowie przy ulicy Kapelanka, która w ost ...

Naked House – projekt domu pracowni MAZM
Naked House – projekt domu pracowni MAZM

Naked House – projekt domu jednorodzinnego pracowni MAZM powstał dla rodziny z dziećmi. Wydawać by s ...

Unikato – lekarstwo dla miasta
Unikato – lekarstwo dla miasta

Unikato – to realizacja architektoniczna wyjątkowa z wielu powodów. Budżet tej inwestycji był ekstre ...

Nie przegap okazji!!!

zapisz się do naszego newslettera