Chcesz być na bieżąco? Zapisz się do naszego newslettera


W ogrodzie typowego wiktoriańskiego domu na przedmieściach Londynu powstał nowy obiekt: to pracownia, studio do pracy. Przy okazji jego budowy swoje oblicze zmienił też sam ogród. Metamorfozy dokonali architekci z pracowni Ashton Porter Architects.

 

Swojska przestrzeń

Podest w ogrodzie i elewacje pawilonu zostały wykonane z desek i pomalowane na podobny kolor. Nadało to całemu kompleksowi spójności, doskonale wkomponowało domek do pracy w przestrzeń ogrodu. Dominacja w projekcie drewna spowodowała, że całość nabrała swojskiego, przytulnego charakteru. Foto: www.ashtonporter.com

Tagi


Brałeś udział w projekcie? Opowiedz nam swoją historię.

KOMENTARZE
Komentarze
Brak komentarzy
Zaloguj się, aby dodać komentarz

Dom jednorodzinny JRV2 z drewna i betonu ze studia de.materia
Dom jednorodzinny JRV2 z drewna i betonu ze studia de.materia

Projekt architektoniczny tego domu jednorodzinnego zdeterminowało jego położenie: na stoku skarpy, n ...

Budynek jako pomnik
Budynek jako pomnik

Budynek – pomnik, miejsce pamięci połączone z dziełem architektonicznym – to pomysł, który nie jest ...

Mies van der Rohe Award: polskie nominacje
Mies van der Rohe Award: polskie nominacje

EU Prize for Contemporary Architecture - Mies van der Rohe Award – to najważniejsza nagroda architek ...

Nie przegap okazji!!!

zapisz się do naszego newslettera