Chcesz być na bieżąco? Zapisz się do naszego newslettera


116 łóżek w wieloosobowych salach, kuchnia, jadalnia i... oszałamiający widok – oto co oferuje schronisko, ukryte wśród alpejskich skał. Niezwykły budynek na zamówienie Alpejskiego Klubu Alpejskiego zaprojektowała pracownia Savioz Fabrizzi Architectes.

 

Zamiast starej chatki

Pierwszy budynek, służący turystom powstał w tej lokalizacji w 1929 roku. Przez lata przebudowywany i modernizowany, otrzymał w końcu swoją najnowszą postać – nieregularnej, geometrycznej bryły, wkomponowanej w skaliste otoczenie.

Tagi


Brałeś udział w projekcie? Opowiedz nam swoją historię.

KOMENTARZE
Komentarze
Brak komentarzy
Zaloguj się, aby dodać komentarz

Dom jednorodzinny JRV2 z drewna i betonu ze studia de.materia
Dom jednorodzinny JRV2 z drewna i betonu ze studia de.materia

Projekt architektoniczny tego domu jednorodzinnego zdeterminowało jego położenie: na stoku skarpy, n ...

Budynek jako pomnik
Budynek jako pomnik

Budynek – pomnik, miejsce pamięci połączone z dziełem architektonicznym – to pomysł, który nie jest ...

Mies van der Rohe Award: polskie nominacje
Mies van der Rohe Award: polskie nominacje

EU Prize for Contemporary Architecture - Mies van der Rohe Award – to najważniejsza nagroda architek ...

Nie przegap okazji!!!

zapisz się do naszego newslettera