Chcesz być na bieżąco? Zapisz się do naszego newslettera


116 łóżek w wieloosobowych salach, kuchnia, jadalnia i... oszałamiający widok – oto co oferuje schronisko, ukryte wśród alpejskich skał. Niezwykły budynek na zamówienie Alpejskiego Klubu Alpejskiego zaprojektowała pracownia Savioz Fabrizzi Architectes.

 

Dopasowany topograficznie

Budynek ustawiono, kierując go na południe, by w maksymalnym stopniu wykorzystać energię słoneczną. Gach ma nieregularny kształt, zmienną wysokość i krzywizny – wszystko po to, aby delikatnie „owinąć się” wokół skały i lodowca, przy którym powstał.

Tagi


Brałeś udział w projekcie? Opowiedz nam swoją historię.

KOMENTARZE
Komentarze
Brak komentarzy
Zaloguj się, aby dodać komentarz

Projekt biurowca na rogu ulicy
Projekt biurowca na rogu ulicy

Projekt architektoniczny pięciokondygnacyjnego biurowca w centrum Częstochowy opracował zespół Danie ...

VELUX Archi-Vizje: Doświetlenie przez płaski dach. Webinarium
VELUX Archi-Vizje: Doświetlenie przez płaski dach. Webinarium

Zapraszamy na bezpłatne szkolenie dla architektów, studentów, wykonawców i wszystkich zainteresowany ...

Dom Przekątny
Dom Przekątny

Projekt architektoniczny domu jednorodzinnego – to najczęściej wynik ścisłej współpracy architekta z ...

Nie przegap okazji!!!

zapisz się do naszego newslettera