Chcesz być na bieżąco? Zapisz się do naszego newslettera


Oddany niedawno do użytku The Surrey Memorial Hospital jest jedną z największych placówek leczniczych w tej części Kanady. Jednak poza szeroką paletą usług medycznych szpital oferuje również doznania estetyczne.

 

Ciepło, jasno, kolorowo

Podobnie zaprojektowano podjazd do szpitala: dzięki rzeźbiarskim, drewnianym kolumnom wygląda on wyjątkowo ciekawie, nie kojarzy się z zimną przestrzenią odhumanizowanej placówki szpitalnej. We wnętrzach dostępnych tylko dla chorych i lekarzy także pojawia się drewno oraz pastelowe kolory, ciepło i przytulność były tu priorytetem. Dzięki temu nawet tak duży obiekt, jak Surrey Memorial Hospital nie przytłacza, nie przestrasza zimną formą. Foto: www.ceiarchitecture.com

Tagi


Brałeś udział w projekcie? Opowiedz nam swoją historię.

KOMENTARZE
Komentarze
Brak komentarzy
Zaloguj się, aby dodać komentarz

Dom jednorodzinny JRV2 z drewna i betonu ze studia de.materia
Dom jednorodzinny JRV2 z drewna i betonu ze studia de.materia

Projekt architektoniczny tego domu jednorodzinnego zdeterminowało jego położenie: na stoku skarpy, n ...

Budynek jako pomnik
Budynek jako pomnik

Budynek – pomnik, miejsce pamięci połączone z dziełem architektonicznym – to pomysł, który nie jest ...

Mies van der Rohe Award: polskie nominacje
Mies van der Rohe Award: polskie nominacje

EU Prize for Contemporary Architecture - Mies van der Rohe Award – to najważniejsza nagroda architek ...

Nie przegap okazji!!!

zapisz się do naszego newslettera